Sista mötet hos psykologen. Tack för den här tiden.

Idag var det sista gången hos min psykolog.

Idag hade jag mitt sista besök hos min psykolog
Det som jag tar med mig mest från min tid hos psykologen är att livet går upp och ner, man mår inte alltid bra.

Maj var tufft. Jag minns det så tydligt, det var en onsdagsmorgon och jag skulle gå till skolan. Jag var så ledsen, helt inkapabel till att resa mig ur sängen. Jag kände en sån skam, jag tyckte illa om mig själv och intalade mig själv jag var en nolla. Min kropp skrek efter sömn, det spelade ingen roll hur mycket jag sov. Det blev inte bättre. Jag var trött hela tiden och ledsen. Jag som alltid brukade var pigg och glad kände absolut ingen livslust. Kunde allting bara ta slut någon gång. Då beslutade jag mig för att ringa vårdcentralen, det var dags för mig att börja prata med någon.

För er som har en glamourös bild av att gå till en psykolog, så har ni har fel. Det är ingen lyx, lyx, lyx. Absolut det finns ställen som är glammigare än Åsö Vårdcentral, men min verklighet blev annorlunda. Jag har ej råd med sånna psykologer, så vårdcentralen fick duga. Det är jag glad för, för de var en fullträff. Oskar min psykolog, var en perfekt matchning direkt. Hans lugn tog ner mig  på jorden, allt kändes plötsligt lite lättare och han pratade så att jag förstod.

Månaderna gick och allt blev lite lättare igen. Det sjuka som händer när man börjar gå till en psykolog är att det sällan är orsaken till problemet som får en att må dåligt. För mig var det stress, jag gick dit för att bearbeta faktumet att jag var stressad. Det visade sig handla om så mycket mer, mer än vad jag kunde föreställa mig. Jag har gråtit oändligt mycket framför min psykolog, varit missnöjd och känt en hopplöshet. Skulle det någonsin bli bra?

You got this.

Idag när vi skulle säga hejdå sa han You got this. Ordagrannt, han sa dom orden, han hejade på mig. Jag kände mig starkare än på länge. Allt det det som jag oroat mig för var som bortblåst. Jag ska nog klara det här med. Fem månader av konstanta möten är över, nu är det bara jag och min hjärna. Nu ska vi fan ta och bli kompisar. 

Please follow and like us:

2 svar till “Sista mötet hos psykologen. Tack för den här tiden.“

  1. Gråter av att läsa det här, älskar dig!

    1. GULLE <3

Kommentera