I vilken kö ska jag få slippa se dig?

Min första krönika i denna blogg. Jag pratar om Kurt Cobain och Sociala medier.

Glitterskor samt en jeansjacka över axlarna och med en cider i handen. Det är dagen före nationaldagen, folk är glada men framför allt lediga. Det är värmerekord och folk är sugna på sommaren. Jag trängs i baren på Gröna Lund, folk är fulla och vi kivas om utrymme på den lilla ytan där alkohol är tillåtet. Det är publikrekord, Veronica Maggio spelar på den stora scenen. I vilken kö ska jag få slippa se dig? 

 I vilken kö får du nej nej nej nej? I vilken kö får jag gå förbi dig?  Sjunger Veronica i låten Kurt Cobain. Jag känner tårarna bakom mina ögon. Jag får inte börja gråta. Inte nu.

Tre veckor tidigare har jag och min pojkvän tagit en paus. En relation som har varat i över tre år har blivit ersatt av total radiotystnad. Mina vänner undviker hans namn samtidigt som de ibland inte kan hålla sig från att fråga om vi har hörts, allt detta i ren nyfikenhet från deras sida. Jag har blockat honom på sociala medier, försökt ta bort alla info kring vad han kanske gör eller vem han är med. Allt för att stilla min nyfikenhet. Ibland dyker han dock upp, på instastory eller i en gruppchatt vi båda är med i. Där och då är det som att mitt hjärta stannar en sekund. Det känns som att jag ska gå i tusen bitar. 

Låten om Kurt Cobain, om rädslan av att träffa en gammal kärlek i en krogkö eller på en bar, den är så himla träffsäker. Sen jag och min kille tog en paus har jag inte varit rädd för att möta honom, det kan jag överleva. Oddsen är för små. Och om jag nu råkar springer in i honom på trägården en fredag kommer jag var 100% snygg och härlig. Där emot, att se honom på Sociala medier, det är pest. Det gör för ont. Jag klarar inte att se honom i en instasory på en slirig efterfest eller på en solig sommarmiddag. Speciellt inte när jag ligger i min säng, bakfull & skör. Där och då blir han lyckad, och jag är bara en nolla. 

Så jag ber min bästa kompis byta lösenord på min instagram tills jag mår bättre. Jag ber henne blocka hans vänner på alla mina sociala kanaler. Jag avaktiverar alla gruppchattar vi delar. Jag önskar att det bara handlade om den där klubbkön Veroncia sjöng om, för då skulle jag aldrig någonsin behöva oroa mig för att behöva träffa honom när allt är på paus. 

Please follow and like us:
error

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *