Kan vi snacka lite om Mamma Mia?

Jag ser mycket skitfilmer just nu. Med skitfilmer menar jag mesiga filmer som är bra för hjärtat och som agerar lite som balsam för själen. Här om dagen såg jag Mamma Mia 2 – Here we go again. Jag tänkte inte så mycket, lät mest mamma välja film. Men jag grät, i ungefär 2 timmar. Så var det med det.

Jag som nyligen genomgott en separation, hjälp. Det är så jobbigt att skriva ut det. Har knappt sagt det högt. Om jag ska vara ärlig så har jag mått P i typ en månad. Men sakta men säkert börjar jag bli hel igen. Glad typ. Pånyttfödd. Iallafall, detta uppbrott har iallafall fått mig att tänka till en hel del, reflekterar mycket kring mig själv, mina mönster och vad jag faktiskt vill göra.

Tillbaka till Mamma Mia, jag fick tre uppvaknade från denna film. Här kommer mina tankar.

ALLTSÅ JA JA JA – Bildkälla
  1. Kan vi bara tala om kläderna? Jag ska gå all-in i mamma Mia -stilen

Mönster, denim och oborstat hår. JAG ÄLSKAR DET. Hur snygga är inte dessa människor. Pga viktuppgång och att jag är lite obekväm i min kropp klär jag mig typ i mycket svarta plagg. Jag hatar sånt. Så nytt löfte. Jag vill övergå i någon typ av mönsterpsykos, i naturliga material och vågigt hår. Jag ska bli ett med unge Donnas stil. En parantes, hur funkar den här stilen under vintern?

2. Relationen mellan Donna & Bill.

Jag har alltid varit torsk på Stellan Skarsgård. Något sjukt Daddy issue som aldrig riktigt har läkt. Men unga Bill, alltså inte Stellan men typ. Spelad av denna lirare fick mig på fall. Faktumet är att jag är mest avis på deras underbara relation till varandra, detta pga två saker. 1. Typ för den här scenen(HALLÅ DOM ÅKER BÅT, vilket är mina topp tio aktiviteter i livet att utöva) . Men också för den här scenen. Fan, för mycket gull. Man kan ju relatera. SÅ JÄVLA MYCKET. Brustet hjärta. Jag grät rätt mycket där och då.

Det är fint men sånna här typer av relationer. Deras band känns mäktigt. Man är nog bara med om sånt några gånger i livet.

3. Knowing me, knowing you kan ju vara den ultimata breakuplåten.

Jag trodde aldrig att jag skulle säga detta, meeeen. Texten i knowing me knowing you är definitionen av ett uppbrott. Den har allt. Allt från nostalgin i det som har varit men också smärtan av att veta att det är dags att gå vidare. Så jävla bra. Satt som ett fån och uttryckligen sa “DEN HÄR HANDLAR OM MIG” när låten spelades. Mamma suckade lite och gjorde mig rätt medveten om att jag inte är den första i världen att göra slut. * tror att världen kretsar runt mig * Men låten är så jävla stark. Tårkanalen ba exploderade.

Som sagt var, jag trodde inte att en uppföljare till Mamma Mia Skulle locka fram så mycket känslor. Men ja, så blev det. Jag överväger också att sälja allt för att flytta till en grekisk ö. Men det kan vi ta någon annan gång.

Ger filmen 2,5 / 5 – allt detta pga fina miljöer men rätt tom story.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *