Om att vilja vara en bra människa | viljan och drivet.

Att vilja bli nåt bättre, en bra människa.

“Men du blev ju en bra människa, tänk på det.” säger min psykolog och jag känner ett lugn i det. De senaste året har kampen om att inte räcka till, och att göra rätt. Att tvivla på sin förmåga, värde och drömmar har speglat det mesta. Man tvivlar för man ifrågasätter varför man gör vissa saker, gör jag det för min skull eller någon annans? Det går till en punkt där hela ens livsval ifrågasätts. Vad är det jag egentligen håller på med? Varför gör jag det här?

Meditationsstenar, ett steg till att vara en bra människa.
Grunden för mig och mitt välmående just nu styrs väldigt mycket av meditation. För att vara en bra människa behöver jag mitt lugn.

Det hela grundas i något som har varit. En tid som är passerad, relationer man har haft, samtal som aldrig har hänt. Jag har lärt mig att sörja det som jag inte fått, istället för att bli arg har jag valt att sörja det svåra. I en annan tid, en annan plats och med andra människor hade saker och ting förmodligen varit annorlunda. Men det som är viktigt är att man inser att man faktiskt är en bra människa trots allt detta. Att den inre styrkan man bär på kommer att ta en långt, längre än vad man någonsin kan förstå. Det gäller att ta det man känt varit jobbigt, sörja det och sakta men säkert gå vidare. Kanalisera den förmågan på bästa möjliga sätt.

Solen sken. Jag sprang runt i min kaftan. Fan vad härligt allt var ljuvligt. Ni följer mig på instagram va?
Solen sken. Jag sprang runt i min kaftan. Fan vad härligt allt var ljuvligt. Ni följer mig på instagram va?

Att vara en bra människa är viktigt, att kämpa på och göra det bästa man kan. Ibland räcker det inte till, och det måste också få vara okej. Att vara en bra människa handlar ej om att prestera, det handlar om att lyssna på sig själv, sina behov och sina drömmar. Jaget är viktigast, sekunden du slutar vara sann mot dig själv och dina värderingar känns det ofta som man förlorat. Lyssna inåt, lyssna åt dit du vill. Om ge dig av människor som göra dig gott, sträva efter att vara tillräckligt. Det är att vara en bra människa. Sen löser sig allt annat.

Please follow and like us:

Kommentera