The beginning of the end

En ny era är påbörjad, en era som är känd som ”Mitt i mellan två jobb”. Förra veckan vid den här tiden vankades det examensfest. En hyllning till oss själva för att vi klarat av vår utbildning. Två år av begrepp som låter som simmish ibland, två år med lärare som har  låtsasyrken (är inte alla mediajobb bara lite knasiga?) och två år av ständig stress att inte vara nog. Jag har lärt mig så mycket. Jag har lärt mig så mycket om mig själv, men också vad jag är kapabel till. 

För första gången någonsin är det helt tomt i min kalender. Jag har en begravning inplanerad och en tid hos min tandhygienist – that’s it. Jag är rädd att dagarna ska gå för fort, att jag inte ska hinna med allt. Att livet ska passera mig. Jag är en person som har ständig växtvärk. Med ständig växtvärk menar jag att jag hela tiden vill ha en framåtrörelse, jag vill känna att det jag gör rör sig mot en vettig riktning. 

I onsdag dansade jag tills fåglarna kvittrade och staden sakta började vakna. Det var så fridfullt och lugnt. Jag var lycklig, lycklig att jag även detta hade klarat av. Skolan, jag gjorde det. Rädslan om att allt ska försvinna, att allt är över… den kommer ibland. Små korta sekunder av ångest är en del av mig. Men jag tänker att snart kommer det vara över. För jag är rätt duktig ändå. Känslan av att inte duga kommer nog ständigt närvara i mitt liv, i alla fall just nu. 

It’s the end of the beginning. And the beginning of the end. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *